Zostałam dietetyczką z zamiłowania do zdrowego trybu życia. Moje kwalifikacje potwierdza dyplom magistra dietetyki, zdobyty na SGGW.
W swojej pracy zajmuję się zarówno osobami na dietach roślinnych (wegańska, wegetariańska), jak i tradycyjnej, które potrzebują wsparcia w odchudzaniu, dietoterapii chorób, czy uprawiają amatorsko niektóre dyscypliny sportowe. Szczególną opieką otaczam kobiety z problemami hormonalnymi (PCOS, niedoczynność tarczycy, trądzik, hashimoto...) oraz pary starające się o potomstwo, które mimo braku przeciwskazań medycznych nie mogą zajść w ciążę. Odpowiednia dieta bardzo wspiera płodność.
Edukację żywieniową uważam za niezbędną we wdrażaniu długofalowych zmian w stylu życia, dlatego zajmuję się również prowadzeniem warsztatów i prelekcji. Przeprowadzę też warsztaty kulinarne w Twoim domu, jeśli chcesz się nauczyć gotować bazując na produktach roślinnych.
Prywatnie jestem miłośniczką jedzenia, w tym zdecydowanie masła orzechowego. Kocham psy, praktykuję jogę, próbuję różnych form ruchu.
W swoje pracy promować wiedzę na temat zdrowej diety, opartą na rzetelnych badaniach naukowych i stanowiskach ekspertów, czyli EBM (Evidence Based Medicine). Do moich zainteresowań i kierunków rozwoju zawodowego mogę zaliczyć w tym momencie m.in. dietoterapię w chorobach skóry, zaburzeniach hormonalnych, staraniach o dziecko.